Pintura segons el clima i cultura per Alejandra Hincapié

Land Art

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

Vent


Imatge extreta de scielo.org.ve
Vent: A la Terra, el vent és el moviment en massa de l'aire. Amb el vent es deu fer dos mesures diferents, la seva velocitat, mesurada amb un anemòmetre normalment en km/h. La seva direcció (ja que si és un vent boreal que va de nord a sud, marcaria el sud) es mesura amb el penell, normalment en forma d’estrella(vista de planta) que té quatre direccions, el nord, el sud, l’est i l’oest. L’augment excessiu de la velocitat del vent en un període curt de temps és el que anomenem ràfegues. Als tipus de vents que són de poca durada pero bastanta intensitat, els anomenem torbonades. Pel contrari s’anomenaria una brisa.
La humanitat al llarg dels anys ha estudiat el vent per a beneficiar-se, com el fet d’utilitza-lo per a transportar-nos ( vaixells de vela) o també per a poder orientar-nos ( el fet de saber cap a on bufa els diferents tipus de vent i en quina època del any ho fa)...
Els arquitectes avui tenen aquest recurs dominat, ja que si a un lloc fa molt de vent durant tot l'any,contrueixen els edificis baixets, arran de terra ( molt poques vegades gràcies a l'avanç de l'utilitzacio de materials resistents).
Els molins són un exemple clar de l'utilització del vent per a potenciar una màquina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada