Pintura segons el clima i cultura per Alejandra Hincapié

Land Art

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

El Yeti


Imatge extreta de sinmasporhoy.blogspot.com, representaria el que seria la creença del yeti.

Arreu del món podem trobar moltes tradicions, costums i llegendes que ens expliquen coses diferents sobre la natura, el clima d’un lloc. Totes tenen una certa semblança, en el fet que hi ha un personatge en forma animal o creences de Déus, però no totes s’expliquen de la mateixa manera i tampoc sobre el mateix tema.D’alguna manera ens intenten explicar la formació del clima.
L’Abominable home de les neus o Yeti, és un ser que” suposadament” viu a la serralada de l’Himalaya. La seva existència no passa de ser un mite, encara que hi ha hagut molta gent que diu que s’ha trobat un Yeti caminant per la neu de l’Himalaya. D’existir, es podria considerar un tipus de primat semblant a l’orangutà, encara que de proves que demostrin amb certesa que existeix un animal com aquest no n’ hi ha. Els no creients afirmen que són o óssos o un animal semblant.

Un mite com aquest és un mite com qualsevol altre, una manera d’explicar un motiu no resolt o que no s’entén. Però la diferència d’aquest mite, de probablement la resta dels mites, és que no podria existir un mite així en el Congo(per exemple), perquè no tenen les mateixes característiques climàtiques ni geogràfiques. Aquest mite és cregut per la zona del Tibet per la seva cultura, el seu clima i la manera de viure les persones allà, acostumades al clima fred. I la manera d’explicar coses per a ells és diferent de la resta de poblacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada