Pintura segons el clima i cultura per Alejandra Hincapié

Land Art

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

Vegetació


En aquesta imatge es veu la torre EDITT, una torre ecològica construïda a Singapur. Extreta de planetagadget.com

La quantitat de vegetació és un factor important del tipus de clima, ja que depenent de la massa vegetal, modificarà uns altres factors climàtics, com el vent o geomorfologia(explicat més endavant). Si hi ha una alta concentració vegetal en una zona ens indica que és perque hi abunda les precipitacions ( cas de la selva amazònica) i a la mateixa vegada pel mateix motiu la humitat. Però també que és una zona on la llum i té molta influència.
Per això es podria comparar que el clima de la selva de l’Amazona és completament diferent al clima del desert del Sahara, ja que la selva Amazònica té molta vegetació i determina un tipus de clima diferent a la del desert que no hi ha vida vegetal quasi. Amb la desforestació de la selva Amazònica, s’està produïnt un important canvi climàtic, conjuntament amb altres, que es veuria afectat només per la falta de vegetació que hi era abans. Ens indicarà també que serà un lloc bastant plà i de no molta altura , per la alta quantitat de vida d’espècies vegetals diferents que serà més fàcil que sobrevisquin a llocs on hi ha més oxigen que no a llocs alts.

La vegetació afecta l'arquitectura, ja que avui dia, els arquitectes intenten imitar estructures naturals, com la interpretació de bigues i pilars com si fossin rames i troncs d'arbres.També dona una sensació més sostenible. També en l'arquitectura verda, es preten tindre molta vegetació, dins, sobre o per fora dels eificis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada