Pintura segons el clima i cultura per Alejandra Hincapié

Land Art

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

Precipitacions


Imatge estreta de photobucket.com, es veu com l'arquitecte utilitza les precipitacions per reserva d'aigua.
Les precipitacions:
Són la quantitat d’aigua en qualsevol tipus de forma(pluja, neu, calamarça...) que cau sobre la superfície terrestre.Es mesura en un pluviòmetre i s’expressa en mil•límetres per una unitat de temps, però també s’utilitza la manera d’expressar-ho en percentatge, i així tenir una idea aproximada. Les precipitacions depenen de la quantitat d’humitat present en l’aire que es troba sota el núvol d’on plourà. Si a sota l’aire es calent i no té gran percentatge d’humitat, les gotes s’evaporaran abans d’arrribar al terra i donarà al fenòmen anomenat virga. Aquest fenòmen es produeix sovint als climes càlids i secs (deserts). Les precipitacions influeixen molt en l’arquitectura, un exemple molt clar seria el cas de les formacions de les
teulades a cases d’alta muntanya. Són construides en forma de la punta d’una fltexa així la neu o l’aigua no es quedi retès a dalt la teulada i així prevenir que la teulada caigui amb el pes de la neu.

També les precipitacions afecta el tipus d'arquitectura no només per a com es contruiran els habitatges, però si pot utilitzar la pluja o neu com a benefici propi. Per utilitzar la seva energia com a font sostenible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada