Pintura segons el clima i cultura per Alejandra Hincapié

Land Art

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

Mite de Persèfone i Hades


Imatge extreta de mitodei.wordpress.com en que representa una escultura de Persèfone i l'odi que té al seu oncle que vol estar amb ella, Hades.

Ens hem trobat amb molts mites i llegendes al llarg de la història que ens expliquen la formació de diferentes coses. Molts estàn relacionats amb l’explicació del clima, ja que l’explicació científica d’avui dia no es podia desenvolupar en aquells temps. Un d’aquells mites és el de Démeter i Persèfone, que explica la diferència del clima segons les estacions de l’any.

El mite explica que durant l’època de primavera i estiu, com la êrsèfone estava amb la seva mare( deesa de la collita i els cereals) que estava contenta i llavors, feia bon temps i hi havia molta collita, mentre que durant la resta de l’any, tardor i hivern, com estava amb Hades, i la mare estava trista, feia un temps més dolent i la collita era molt pitjor. D’aquesta manera és com els grecs explicaven les estacions de l’any, ja que no savien com raonar científicament la explicació correcta del clima.

Això era com explicaven els grecs les estacions, en que l’època que Persèfone estava amb Démeter era la primavera i l’estiu, ja que la mare estava contenta i era més fàcil conrear, mentre que quan Persèfone era amb Hades, i la mare estava trist, era la tardor i l’hivern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada