Pintura segons el clima i cultura per Alejandra Hincapié

Land Art

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

Arquitectura sostenible: L'eficiència elèctrica i l'ús dels materials


Dibuix extret e-domenech.com, en que representa molt clarament la funció de les plaques fotovoltaiques.Un altre recurs de obtenció i transformació d'energia solar per obtindre electricitat.

Una de les metes de l’arquitectura sosotenible és l’eficiència energètica , o sigui la quantitat d’energia que s’utilitzarà per a un treball, ja sigui la llum o per poder fucionar un microones, i la quantitat que serà energia perduda.
No és l’únic recurs que utilitzen els arquitectes, també utilitzen recursos d’estalvi energètic com la capacitat de capturar energia solar o generar-ne una energia pròpia, (com utilitzar la calor de les ones solars per a escalfar l’aigua, cosa que pasa amb la calefacció) .
Els materials és un altre factor que té en compte l’arquitectura bioclimática. En un principi s’intenta reformar edificis ja construits per no perdre més terreny edificant a un altre lloc i al mateix temps renovar edificis antiquats. Si el cas no és així, i cal construir un nou edifici, es buesquen materials òptims i específics per al tipus de habitatge que es vol contruir. Si l’edifici es fa prop de la platja, no s’utilitzaran els mateixos materials com si es contruís a la muntanya, ja que a la platja podria haver molta més transpiribilitat entre les parets i així refrescar l’habitatge, mentre que a l’edifici de muntanya es tindria que contruir amb materials poc transpirables perquè el calor es retingui i el fred no penetri per les parets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada