Pintura segons el clima i cultura per Alejandra Hincapié

Land Art

DOSSIER

dilluns, 28 de febrer del 2011

El paisatge depenent del cima



El paisatge depenent del cima

Duna manera el paisatge que nos envolta es pot tir que influencia en nostres vides, com per exemple els esquimals que han viscut en Alaska durant molt temps.

“Els hàbits i costums dels inuit, igual que la seva llengua, són notablement uniformes tot i la seva àmplia dispersió. La família és la unitat social més significativa. En la cultura tradicional, els matrimonis, encara que pactats en ocasions, queden generalment a la lliure elecció de l'individu. La monogàmia[1] és el costum freqüent, però també es donen tant la poligínia com la poliàndria. El matrimoni, una necessitat vital per a la supervivència física, es fonamenta en una estricta divisió del treball. Els homes construeixen les cases, cacen i pesquen, mentre que les dones cuinen, adoben les pells d'animals i fabriquen vestimentes.”[2]

En la cultura dels esquimals la adaptació del clima fred les a obligats a dividir les feina de la tribo i contribuir per que sigues eficaç per el manteniment de la família i la tribo, no sol això també como part, les famoses iglús tan coneguts també fa part de la cultura i te influencia.

Altre tipus de cultura influenciat pel clima es el aborígens de Australia que la seva cultura diferent del esquimals son semi nòmades que vivia de la caça i pesca.

“La cultura aborigen es va desenvolupar de manera autàrquica[3], donant lloc a una gran varietat de llengües i cultures amb trets comuns, i és la cultura viva més antiga del planeta. Els aborígens portaven una vida de caçadors -recol·lectors, i vivien en grups semi nòmades que recorrien amplis territoris caçant amb llances i bumerangs,pescant en canoes i recol·lectant fruits i plantes. Al no tenir llengua escrita, transmetien el seu coneixement per mitjà de relats i cançons.”[1]

En Australia per ser un lloc càlid i que la vegetació es poca i escassa els aborígens tendre a immigra a altres zones en que el aliment es mes per la tribo es unes de les espècies de cultura mes antiga de Australia.



[1] En els humans, la monogàmia és un tipus de relació afectiva sexual exclusiva entre dues persones unides per un vincle sancionat pel matrimoni per la llei o pel dret consuetudinari.

[3] és un acabo comunament usat en l'economia que indica la condició de les persones, llocs, mecanismes.

1 comentari:

  1. Hauries d'arreglar aquesta entrada! com veus, hi ha símbols estranys...

    ResponElimina