Pintura segons el clima i cultura per Alejandra Hincapié

Land Art

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

Condicions del cel, Les radiacions.


En aquesta imatge es veu com l'arquitecte dissenya l'habitatge de forma que té moltes finestres per aporofitar l'energia i també utilitza el recuros de plaques solars i fotovoltaiques. Imatge extreta de energiatermica.wordpress.com

Condicions del cel i la Radiació Solar: Aquests dos factors van lligats, perquè un condiciona l’altre. Les condicions del cel són tots aquells factors que difereixen els dies, ja sigui que un dia pot tenir molt de sol, mentre que a l’altre pot ser ennuvolat. Podem dir que la radiació solar és el flux d’energia que rebem del Sol en forma d’ones electromagnètiques de diferents freqüències (en forma de llum visible, infraroig i/o ultraviolat). Depenent de com reben aquestes radiacions els cossos i objectes terrestres podem diferenciar un tipus de radiació d’un altra: la radiació directa, la radiació difusa, la radiació reflectida i la radiació global o total.

Aquest factor seria un dels més implicats en l'arquitectura sostenible, ja que utilitzen el recurs de les radiacions solars per il·luminar sales i amb la calor, escalfar aigua i produïr energia. També implica en la forma de la casa, ja que si hi ha molta llum en un lloc, es faran més finestres per reduïrne el consum energètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada