Pintura segons el clima i cultura per Alejandra Hincapié

Land Art

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

Tots Sants: dia dels difunts


Imatge extreta de flickr.com en que es veu com una familia va a commemorar els seus difunts.


Tots Sants va començar a celebrar-se al segle IX, comença amb l’esglèsia destinant una festa a la memòria de tots els sants que van esmerçar les seves vides en la propagació i a la defensa de la fe cristiana. Conjuntament s’hi integren tota una sèrie de ritus Cèltics, dedicats als avantpassats. Un resum de la festa de Tots Sants seria una festa dedicada a tots els familiars difunts.
Els orígens d’aquesta tradició es troben en arrels romanes, que anaven a visitar els seus avantpassats que havien mort per recordar-se’n de la seva preséncia i conmemorar-los.
Hi havia costums com fer cerimònies i oracions, oferir llums, resar tres parts del rosari, dir tres misses i tocar les campanes tota la nit, a fi, que els difunts que no haguessin assolit la pau, trobessin el camí.

Des de un principi aquesta tradició va ser una incorporació de la tradició celta a la cristiana, en que s’anaven a visitar les tumbes dels avantpassats. Avui dia és una tradició que ocupa els dies 1 i 2 de Novembre, en que tota la gent que vol conmemorar i donar records a la seva família que ha mort ho pot fer. Normalment es va amb possessions importants i amb un ram de flors. Aquesta tradició no només es celebra aquí, a Europa, sinó també és una important festa a Mèxic. En que tots es disfressen de sants i surten per els carrers més importants dels poble per festejar junts morts amb vius.

Aquesta tradició es celebra els dies després de la catanyada, ja que són tradicions que van lligades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada