Pintura segons el clima i cultura per Alejandra Hincapié
Land Art
Context geogràfic
Constrast de cultures
dilluns, 14 de març del 2011
La castanyada
Imatge extreta de santitrenchs.com en que es veu una familia reunida celebrant la castanyada menjant castanyes, moniatos i panellets.
La Castanyada: És una festa que es celebra el día 1 de Novembre, però que va ser moguda al dia 31 d’Octubre. Hi ha dues maneres d’explicar aquesta història, i cap de les dos estan malament. Una d’elles narra el fet que a l’època medieval el dia abans de Tots Sants els campaners tocaven la campana durant tota la nit, i la gent del poble els ajudava. Com estaven fent sonar la campana durant hores, tant els campanars com la gent que ajudava necessitaven molta enegia, per això surgeix el fet de menjar castanyes, fruit sec altament energètic que abundava en aquestes èpoques de l’any. Llavors les famílies i els campaners menjaven castanyes i moniatos ( tipus de patata que conté molta energia) per poder aguantar tota l’estona que estaven fer sonar les campanes.
L’altra manera d’explicar la creació d’aquesta tradició és que les famílies, el dia abans de Tots Sants, dia en que s’anava a visitar els difunts, la gent feia un sopar, una festa dedicada als morts. En aquesta festa es menjaven castanyes i moniatos ( fruit i vegetal típic d’aquesta època de l’any). Més endavant surt la idea dels panellets . També més endavant sorgeix la idea de la castanyera.
Avui dia aquesta celebració no es seguéix amb les mateixes intencions que fa anys, però si que és una festivitat que atrau molta gent, i fa que la gent surti. Avui dia les castanyes també es torren a casa, però també es torren al carrer per poder vendre’ls.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Molt bé, aquesta és una bona entrada, ben completa.
ResponElimina