Pintura segons el clima i cultura per Alejandra Hincapié

Land Art

DOSSIER

dissabte, 19 de febrer del 2011

Obres mestres de Sandro Botticelli - Renaixament

Sandro Botticcelli (Florència 1445 - Florència 1510) fou un pintor renaixentista italià. No es coneix gaire la vida de Sandro per la seva voluntat de privadesa i la manca de documents. Se sap que va ser acollit pels Mèdici i d'altres famílies florentines prominents entre el 1483 i el 1500. Botticcelli no va firmar la major part dels seus quadres, pel que no es pot saber el seu ordre cronològic més que per la vellesa de la tela en què estan pintades les seves obres.
Les seves obres mestres són: El naixement de Venus i La primavera

El naixement de Venus 1482-1484 (en italià: Nascita di Venere).
Mostra l'arribada de Venus, sobre una petxina, a la platja d'una de les illes que tradicionalment se li dediquen, com Xipre, Pafos o Citerea. La deessa és empesa pel buf dels déus alats, entre una pluja de flors.
Una de les Nimfes que espera a la deessa a la platja, per a cobrir-la amb un mantell vermell amb motius florals. Es creu que es tracta, específicament, de la Primavera, l'estació del renaixement. Porta un vestit florejat: és blanc i està brodat de blauet. Un cinturó de roses envolta la cintura i al coll llueix una elegant garlanda de murta, planta sagrada de Venus i símbol de l'amor etern. Entre els seus peus floreix una anemone blau.






La primavera

En aquesta obra hi ha diferents factors climàtics, hi ha un fons arbrat, amb un bosc ordenat i vertical per a servir de fons. Els personatges se situen en un paisatge de tarongers.
Darrere de Venus hi ha un murta, planta tradicionalment sagrada per a ella. Mentrestant, la part dreta està feta d'arbres doblegats pel vent
En sòl és una capa d'herba molt fosca en la qual estan detallades flors típicament toscanes que apareixen en el mes de maig. En el cap porta violetes, blauet i una branqueta de maduixes silvestres, al voltant del seu coll, una corona de murta, en el mantell porta roses, per últim, va escampant jacints, iris, semprevives, clavellines i anemones.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada