Pintura segons el clima i cultura per Alejandra Hincapié

Land Art

DOSSIER

dilluns, 28 de febrer del 2011

Els nòmades



Els nòmades

“Nòmades; 1_Home que practica el nomadisme.,2_sistema de vida d’alguns grups humans que es desplacen periòdicament o constantment d’un lloc a altre cercant condicions de vida millor.”[1]

A la prehistòria nostre avantpassats una vagada han sigut nòmades, nòmades per poblar la terra. Imagineu en un moment que mai se migrarien altre lloc,el creixement de la població faria que la caça , la pesca i col·lecta de plantes i fruites se acabaria i poc a poc la gent moririen de ambre.

Per la migració a altres llocs es clima nos afecta considerablement,no importa si esta en la platja o en la muntanya estén adaptats a un clima específic i se canvien un lloc a altre tardaren pocs dies a acostumaren al clima es una habilitat que els humans tenim de adaptar-nos en qualsevol lloc de la terra i crec que en un futur del especio.

Avui en dia hi a nòmades encara, en el desert del Sàhara hi a un grup que trasllada de un lloc a altre per motius de supervivència, per aigua, menja , saben on estan i on van te un mapa al cap que localitza els punto on pot trobar petis oasis.

També hi ha nòmades que encontrem-los en les selva,el fet que a les selves puguin viure poblacions humanes ,generalment marginals i greument amenaçades i amb una tecnologia molt reduïda, i tot que el sobrevivents sobrevisquin una població molts reduïda pot sobreviure amb la caça i al pesca també son recol·lectores. en la actualitat estan amenaçats. aquestes població son molts baixes de prop d’un habitant per cada 4 o 5 km2.

Hi a gent que també es nòmade que canvia constantment de lloc o de casa, de país etc..., hi ha diferents motius, de necessitat, de gust per canviar, però mai no se sap quan passarà.


[1] Enciclopèdia catalana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada