Pintura segons el clima i cultura per Alejandra Hincapié

Land Art

DOSSIER

dilluns, 31 de gener del 2011

E Yeti






El Yeti

Arreu del món podem trobar moltes tradicions, costums i llegendes que ens expliquen coses diferents sobre la natura, el clima d’un lloc. D’alguna manera ens intenten explicar la formació del clima, com els mites grecs, que molts ens expliquen la formación de les quatre estacions, la pluja, la neu, el vent, les ones, etc.

L’Abominable home de les neus o Yeti, és un ser que viu a la cordillera de l’Himalaya. La seva existència no passa de ser un mite, encara que hi ha hagut bastanta gent que diu que s’ha trobat un Yeti caminant per la neu de l’Himalaya. D’existir, es podria considerar un tipus de primat semblant a l’orangutà, encara que de proves que demostrin amb certesa que existeix un animal com aquest no hi han. Els no creients afirmen que són o óssos o un animal semblant.

Pel que fa al seu aspecte físic és molt semblant a l’orangutà, amb un pelatge blanc, un cap arrodonit i unes mandíbules potents i fortes. Sembla a ser un animal de dos metres d’alçada i d’una musculatura imponent. Els que creuen en aquest animal dicen que existeix dieferentes races de Yeti, tots de diferent tamany i color.

Pel que fa al seu comportament és molt semblant a les dels primats, amb unes costums nocturnes, es creu que és omnívor i s’alimenta de fruts i petits animals.

Hi han hagut avisaments de que gent que viu a l’Himalaya hagi vist yetis, també s’han fet fotografíes de les petjades, però no es sapa mb certesa si existeix o no.

Pel que diu la mitologia tibetana és d’un déu-mico que aparenment s’asembla molt al yeti. Al igual que altres religions els tibetans podríen considerar la creença en divinitats amb forma d’animal.

Conjuntament amb això es sap que s’han trobat restes d’animals que els tibetans anomenen ser restes de yeti. En un monestir del Nepal es troba un animal dissecat, que l’anomenen “Jemo” que es diu que s’asembla molt a l’idea del que seria un yeti. Però el cert és que les investigacions sobre les restes dels animals que s’han trobat als monestirs no són dels abominables de la neu sinò d’una espècie de cabra autòctona.

La conclusió seria que un tipus de tradició així no es troba a qualsevol lloc arreu del món, sinó en un lloc amb un tipus de condicions, clima, manera de pensar i gent diferent. Això provoca la diversitat de costums i mites que ens podem trobar a diferents parts del planeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada