Pintura segons el clima i cultura per Alejandra Hincapié

Land Art

DOSSIER

dilluns, 31 de gener del 2011

Arquitectura Sostenible


Arquitectura sostenible

Hi ha diferents tipus de d’arquitectura: la bioclimática, la futurística, la antiga…

entre elles hi ha l’arquitectura sostenible, que s’adreça al seu entorn i es desenvolupa per poder-se beneficiar. També tracta sobre l’impacte ambiental sobre els processos d’elaboració i de construcción dels edificis, ja sigui de la fabricación dels materials emprats en la construcción com l’energia consumida per l’edificació o el fet de reciclar els materials un cop s’hagi derrumbat l’edifici quan hagi complert la seva funció.

Hi ha diferents factors que determinen una sèria de beneficis o altres, per exemple, la dirección de l’edifici determina la quantitat de llum solar que pot utilitzar i així no consumir-ne tant d’electricitat. O també el fet de que un bloc sigui molt transparent o no, per així a l’hivern retindre el fred i consumir menys amb la calefacció i viceversa a l’estiu, que es millor ser transpirable per així consumir-ne menys en aire condicionat.

Normalment es pren nota de les arquitecturas tradicionals per que són les més sostenibles.

El que es preten amb l’arquitectura sostenible es mantindre el mínim consum energètic i econòmic i la mínima quantitat de producció de tòxics. També s’intenta que,un cop l’edifici ja ha acabat el seu cicle útil, o és vell, un cop derruït, mantindre aquell espai d’una manera útil per poder-ne reconstruïr al seu damunt o utilitzar-lo per a un altre motiu. També s’ha de trobar maneres de poder-ne retornar a la natura els residus produïts de manera que no en generin més o sigui beneficiosa i no la faci malbé.

Hi ha una sèrie de normes escrites per el nou Còdi Tècnic d’Edificació que regulen tots aquests aspectes, tot tenint cura que les edificacions compleixin uns mínims de condicions de qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada